Fungerer maurgift for å drepe maur?

Folk drømmer om å eliminere den årlige maurinvasjonen fra hjemmene og uteplassene deres. Dagens maurgift gir deg alle muligheter til å realisere drømmene dine. Du må bare vite hva som er hva, for å forhindre unødvendige giftige stoffer eller miljøpåvirkninger.

Normale gifttyperImidakloprid, deltametrin og pyretrin er de tre vanligste giftstoffene i moderne maur. Alle av dem (unntatt natriumhydroksid) virker som nevrotoksiner på maur, men de har alle sine egne fordeler og ulemper. Følgende er en oversikt over hver type maurgift:

Åtegift%20som%20virker


Verdenskjent insektmiddel, deltametrinPå verdensbasis er deltametrin sannsynligvis det vanligste og mest populære insektmiddelet. Dette plantevernmiddelet brukes mot maur, så vel som kakerlakker, mygg, flått, lopper og edderkopper. I utgangspunktet er det en syntetisk pyretroid, dvs. et kjemisk derivat av naturlige pyretriner (pyrethrum), som blant annet dreper insekter. forekommer i krysantemumblomsten.

Som med imidakloprid er deltametrin giftig for mennesker. Til tross for dette er en høy konsentrasjon nødvendig, så det er fortsatt relativt trygt. Mennesker kan utvikle allergier og astma fra stoffet, så vel som vannlevende organismer. Kjæledyr som er mindre er også utsatt for effektene. Det er derfor svært viktig å bruke gift med forsiktighet og med stor tilbakeholdenhet.


En forbudt maurgift er imidaklopridEt systemisk insektmiddel (nevrotoksin), imidakloprid er et systemisk insektmiddel (biocid). Kjent som neonicotinide (ligner på nikotin), ble stoffet utviklet av Shell og Bayer på 1980- og 1990-tallet i forskjellige former.

En maur vil bli lammet og deretter dø av et nervegift når den blokkerer nerveimpulser. Giften virker direkte og via stoffskiftesystemet. Imidakloprid binder seg sterkere til nervereseptorer hos insekter enn til de hos kjæledyr, så det er mindre giftig/farlig for mennesker og dyr.

EU forbød neonikotinoider som plantevernmidler utendørs på grunn av deres skadelige effekter på pollinerende insekter (f.eks. bier).


Pyrethrin – en vanlig gift for maurPyrethrin, som forekommer naturlig først og fremst i krysantemumarter, produseres også syntetisk i stor skala i dag. pyretrin er også et kjemisk biocid og et nevrotoksin. Mennesker har brukt pyretrin siden antikken. Så tidlig som 1000 f.Kr. brukte Chou-dynastiet i Kina det som insektmiddel.

maurgift Det forsinker lukkingen av natriumionekanaler på nervecellene. Det er et fyrverkeri av ukontrollerte og forsterkede nervesignaler, som lammer insektet og får det til å dø.

Det biologisk nedbrytbare Pyrethrin er klassifisert som å ha lav toksisitet for mennesker. Ettersom det ikke brytes ned, har pyretroid en større miljøpåvirkning enn pyretrin. Miljøforurensninger samler seg i stedet.

Det beste stedet å kjøpe maurgift er fra en butikk som viser deg hvordan du bruker den. Skadedyrproffen er en nettbutikk hvor du kan kjøpe god kunnskap og god maurgift.